Imi plac pastele in mod deosebit pt ca le poti combina dupa bunul plac si dupa ce ai in casa si pt ca se fac f repede. Reteta originala nu are dovlecei...dar exact ce va spuneam, nu sunt reguli stricte cind vine vorba de paste, doar gustul conteaza....
Dovleceii ii spalam, le taiem capetele, ii taiem felii si ii prajim intr-o tigaie gril. Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Facem sosul: punem tigaia pe foc cu uleiul, taiem baconul sau sunca feliute si le prajim usor, adaugam usturoiul si ardeiul iute taiate marunt, lasam 1 minut,adaugam rosiile date prin robot si sucul de la rosii, sosol pesto, caperele, sare, piper.
Pastele fierte le punem intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline, peste paste punem sosul, le amestecam putin sa se intrepatrunda sosul cu pastele, deasupra punem feliutele de dovlecei(daca sunt prea mari le taiem in jumatate), rosia taiata cubulete, mozzarela taiata si ea cubulete, presaram putin rozmarin si dam la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute.
Se servesc calde cu putin cascaval ras deasupra.
Pofta buna!!!