Paste cu dovlecei si ciuperci

de mirela0911 in Paste, 28 Iul 2015 | 6001 vizualizari

 

Am mai facut ceva asemanator, dar de data aceasta am zis sa schimb din ingrediente, insa rezultatul este acelasi, bun si satios!

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste fainoase penne
  • 3 ciuperci mari champignon
  • 1/2 dovlecel marisor
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 5 lg ulei
  • 200 ml bulion
  • sare, piper
  • cateva boabe de coriandru
  • 1 rosie
  • masline negre
  • cas de capra
  • frunze proaspete de busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu dovlecei si ciuperci:

Ciupercile se spala si se curata apoi se taie felii. Dovlecelul se curata de coaja, se taie in doua si se scot semintele, apoi se taie in cubulete. Ardeiul se taie bastonase mici.

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ciupercile. Se presara putina sare si se lasa sa se caleasca. Se adauga dovlecelul si ardeiul gras, se amesteca putin si se acopera cu un capac. Se mai amesteca din cand in cand si lasam pana ce dovlecelul este bina patruns (incercam cu furculita). Se toarna bulionul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se pun boabele de coriandru, se lasa sa dea cateva clocote dupa care se stinge focul si se pune capacul.

Intre timp se pun pastele la fiert in apa cu sare. Se dau sub un jet de apa rece, se scurg bine de apa si se pun in tigaie. Se amesteca bine dupa care se aseaza pe o farfurie. 

Rosia si casul de capra se taie cubulete, maslinele feliute, apoi se aseaza peste pastele din farfurie. Se orneaza cu frunze de busuioc dupa care se serveste cu pofta.

Pofta buna sa aveti!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de paste fainoase.

2

La acest tip de salata, se poate jongla cu ce ingrediente aveti la indemana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu dovlecei si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu ghebe