Pentru acest preparat delicios m-am inspirat de la Mihaela, pe care o pup si ii mulțumesc pentru idee. :-* Aș fi vrut să folosesc și eu tortellini, dar nu am găsit la magazinele din cartier.
Combinația e una foarte reușită și preparatul a fost foarte apreciat de toți membrii familiei. Fetița mea a repetat de câteva ori că e delicios (și mie mi-a crescut inima de bucurie :D).
Până acum am folosit crema mascarpone doar la prăjituri, dar am constatat că se pretează foarte bine și la preparate sărate.
Tai pieptul de pui cuburi, îl condimentezi și îl călești în uleiul încins. Adaugi usturoiul tăiat feliuțe.
Speli ciupercile și le tai în 2 (dacă sunt mari), le adaugi peste pieptul de pui. Speli ardeiul, îl tai feliuțe mici și le adaugi în tigaie, apoi torni un pahar de apă, acoperi tigaia cu un capac și lași să fiarbă la foc potrivit, pentru 10 minute, până când scade apa și carnea este fiartă.
Adaugi mascarpone și amesteci.
Între timp fierbi pastele în apă cu sare respectând indicațiile de pe ambalaj. Scurgi pastele de apă, le adaugi în tigaie și amesteci. Adaugi sare dacă mai este nevoie.
Decorezi cu pătrunjel verde tocat.