Paste cu scoici

de brunetica in Paste, 27 Noi 2011 | 6620 vizualizari

 

O reteta delicioasa .Am servit prima data aceasta reteta la cumatra mea si mi-a placut foarte mult. Incercati reteta merita.

 

INGREDIENTE

  • 500 g. bavette ( sau spaghete)
  • 1-2 kg. scoici  proaspete
  • 1 ceapa medie
  • 3 lingurite de ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • jumate de lingurita de boia iute
  • o lingurita de patrunjel verde tocat
  • 200 ml. vin alb sec
  • 2 lingurite pasta de bulion
  • o jumatate de ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu scoici:

 

Prima data se curata scoicile de alge si  nisip, le spalam bine.

Intr-o oala punem un pahar de apa (200ml.) si scoicile, le acoperim cu un capac si le lasam circa 5 minute din momentul in care au inceput a fierbe pentru a se deschide.Cand s-au deschis cu o paleta luam scoicile si le punem intr-un castron iar apa in  care au fiert scoicile o strecuram printr-un tifon de cel putin 2 ori pentru ca lasa nisip ( nu o aruncam). 

Taiem ceapa , patrunjelul si usturoiul, ardeiul iute si le calim in uleiul incins. Dupa cateva minunte adaugam vinul si lasam la fiert cateva minute pana se evapora pe jumatate , dupa care se strecoara pentru a ramane o zeama limpede, adaugam zeama in care au fiert scoicile , bulionul , boiaua iute si sare.

Lasam cateva minunte sa inceapa a fierbe si adaugam scoicile si lasam sa fiarba cam 5-10 minunte.

Pastele le fierbem dupa instructiunile de pe pachet.

Cand pastele sant fierte intr-un bol mai mare adaugam scoicile cu tot cu sos si adugam pastele, amestecam bine si punem in farfurii.

 

TIPS-URI

1

200 ml. apa la 2 kg de scoici nu este putina pentru ca scoicile mai lasa si ele apa. 

2

Sosul care se face se serveste cu paine mai crocanta ,Se inmoaie painea in sos.Intr-o poza se vede sosul despre care vb.

3

Scoicile trebuie sa fie proaspete , nu trebuie sa fie crapate sau  deschise, acelea sant moarte si nu se mananca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu scoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Linguine con vongole