Paste cu sos de rosii si busuioc

de Julie in Mancaruri de post, 3 Aug 2011 | 7723 vizualizari

 

Pentru ca tot am intrat in postul Adormirii Maicii Domnului, va recomand o reteta de paste cu sos de rosii, aromate cu busuioc verde, inspirata de Jamie Oliver.
O mancare rapida, simpla, sanatoasa, delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste,
  • 300 g rosii,
  • 1 ardei iute,
  •  2 catei de usturoi,
  •  ulei,
  • busuioc verde,
  • sare,
  • piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de rosii si busuioc:

Usturoiul se curata, se taie felii subtiri si se caleste in 2-3 linguri cu ulei. Se adauga ardeiul iute taiat rondele si rosiile taiate in cuburi mici. Daca se folosesc rosii chery, acestea se taie in jumatati. Se lasa pe foc 3-4 minute, amestecand usor sau scuturand tigaia.Pastele se fierb in apa cu sare, timp de 8-10 minute. Se scurg de apa si se adauga peste rosii. Se potriveste gustul cu sare, piper, se adauga busuioc verde tocat marunt, se amesteca de cateva ori si se opreste focul. 
Pastele sunt foarte bune servite calde.
Daca nu e post, deasupra se pot presara cu parmezan ras.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sidy 1

04.08.2011, 07:53

Tare bine mai arata

Julie 1

04.08.2011, 09:03

Multumesc mult tuturor! Pastele sunt o nebunie! Alinutzika, nu iti dai seama ce pierzi!

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste din orez cu sparanghel