Paste din porumb cu branzeturi

de simona72 in Paste, 6 Oct 2014 | 4733 vizualizari

 

Daca incercati pastele astea veti ajunge la concluzia ca seamana la gust cu mamaliga...iar in combinatie cu smantana si branza aduc la gust cu clasica mamaliga cu branza. Crusta crocanta care se formeaza pe marginile vasului e bestiala...parca e mamaliga fripta pe plita.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste din porumb
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 150 gr branza tare de oaie
  • 150 gr branza de burduf
  • 200 gr smantana+2-3 linguri smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste din porumb cu branzeturi:

Se pune la fiert aproximativ 2,5 litri apa. Cand apa da in clocot se adauga un praf de sare, 1 lingura ulei de floarea soarelui si pastele. Se lasa sa fiarba la foc mic 8 minute. Dupa fierbere se strecoara pastele si se trec pe sub jet de apa rece. 

Branzeturile se dau pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca cele doua tipuri de branza. Se ia un vas termorezistent se unge cu putin ulei de masline, se adauga pastele fierte, stropim pastele cu putin ulei si le amestecam. Adaugam smantana si amestecam bine. Adaugam branzeturile si mai amestecam pentru ultima oara. Nivelam cu dosul lingurii, punem deasupra 2-3 linguri smantana, iar peste smantana punem 3-4 linguri oprite dinainte de branzeturi rase. Dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute, pana se rumeneste usor deasupra. Serviti pastele calde cu o lingura smantana deasupra.

Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

folositi branzeturile ramase prin frigider si care nu se mai mananca

2

se pot servi pastele cu dulceata ardei iute, paprika picanta sau afumata

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste din porumb cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Macaroane cu branza in stil american