Sau pasca ,este specifica zonei de sud si preluata in restul Italiei .O sa ma straduiesc sa aduc reteta cat mai bine ;;) Reteta este facuta de catre sotul meu..nu pot sa-i fac cont incat nu stie romaneste :)) :-??
Se prepara aluatul ca cel de tarta, amestecand faina cu sare si zahar, adaugam untura si treptat incorporand ouale unul cate unul, se framanta totul bine si se da la rece.
Pentru umplutura: se pune la fiert graul precopt in lapte si se fierbe pana devine cremos, dupa care intr-un vas se mixeaza ricotta cu zahar, oua si esenta pana se omogenizeaza bine, se incoporeaza si graul racit.
Se scoate aluatul de la frigider, se taie in 3 bucati, se intinde cate o foaie subtire, se aseaza in tava de tarta (procedam la fel cu toate cele 3 bucati de aluat, pentru fiecare portie) se pune compozitia incat sa ajunga pana la 2 cm de marginea tavii. Se decoreaza cu fasii de aluat, se da la cuptorul preincalzit la 200° pentru 25-30 minute. Cand se raceste se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!!
Paste fericit!!!