Pastrama de pui

de katty in Mezel de casa, 7 Feb 2020 | 6808 vizualizari

 

Este prima data cand am incercat sa fac o pastrama de casa, dar cu siguranta nu si ultima pentru ca gustul a meritat zilele de asteptare pana cand a putut fi mancata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui fara oase si piele
  • boabe de ienibahar
  • boabe de piper negru
  • foi de dafin
  • 4-5 catei de usturoi
  • 6 linguri sare de sac
  • 1 l apa
  • 100 gr zahar
  • condimente pentru pui(usturoi, coriandru,boia, rozmarin, maghiran, piper)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Intr-o craticioara fierbem cateva minute apa cu sarea, zaharul, foile de dafin, boabele de piper si ienibahar. Dam craticioara jos si o lasam la racit. Asezam bucatile de piept de pui intr-un vas si acoperim cu lichidul racit. Adaugam si cativa catei de usturoi.

Punem  un capac si dam vasul la rece pentru cel putin 48 de ore, intorcand din cand in cand carnea in lichid. Scurgem bine carnea din saramura  si o condimentam cu amestecul de condimente pentru pui. Invelim fiecare bucata in hartie de copt si le asezam intr-o tava.

Dam tava la cuptor pentru o ora la 160 grade C, apoi desfacem hartia de copt si le mai lasam 20 de minute. Scoatem bucatile de piept de pui, le lasam la racit, apoi le invelim in hartie si le pastram la rece. Putem sa le consumam imediat, dar sunt mai bune dupa 2-3 zile.

TIPS-URI

1

dupa taiere pastrama se poate pastra la rece aproximativ 3-4 zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de pui