Păstrăv cu fenicul

de elucubratiiculinare in Pastrav, 13 Dec 2013 | 7985 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 păstrăvi (250 g fiecare)
  • 4 linguri ulei de măsline sau unt
  • 2 cartofi (400 g)
  • 1 fenicul (250 g)
  • 1 frunză dafin
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 ml apă
  • felii de lămâie pentru ornat
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Păstrăv cu fenicul:

Încălzim cuptorul la 190 grade C. Curățăm, spălăm și feliem cât mai subțiri cartofii. Tăiem partea verde de la fenicul și o păstrăm pentru a orna. Partea albă se taie rondele subțiri. Ungem un vas termorezistent cu 2 linguri ulei de măsline sau unt. Aranjăm feliile de cartofi și cele de fenicul. Condimentăm cu sare și piper și adăugăm în tavă frunza de dafin. Turnăm vinul sec, acoperim cu folie de aluminiu sau capac și dăm la cuptor pentru 30 minute. Scoatem vasul din cuptor și îndepărtăm folia de aluminiu. Așezăm păstrăvul în tavă peste legume și îl stropim cu ulei de măsline sau îl ungem cu unt. Se dă la cuptor pentru 30 minute.

Ornăm farfuria cu partea verde a feniculului. Se servește imediat cu felii de lămâie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv cu fenicul" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]