Păstrăv cu fenicul

de elucubratiiculinare in Pastrav, 13 Dec 2013 | 7613 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 păstrăvi (250 g fiecare)
  • 4 linguri ulei de măsline sau unt
  • 2 cartofi (400 g)
  • 1 fenicul (250 g)
  • 1 frunză dafin
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 ml apă
  • felii de lămâie pentru ornat
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Păstrăv cu fenicul:

Încălzim cuptorul la 190 grade C. Curățăm, spălăm și feliem cât mai subțiri cartofii. Tăiem partea verde de la fenicul și o păstrăm pentru a orna. Partea albă se taie rondele subțiri. Ungem un vas termorezistent cu 2 linguri ulei de măsline sau unt. Aranjăm feliile de cartofi și cele de fenicul. Condimentăm cu sare și piper și adăugăm în tavă frunza de dafin. Turnăm vinul sec, acoperim cu folie de aluminiu sau capac și dăm la cuptor pentru 30 minute. Scoatem vasul din cuptor și îndepărtăm folia de aluminiu. Așezăm păstrăvul în tavă peste legume și îl stropim cu ulei de măsline sau îl ungem cu unt. Se dă la cuptor pentru 30 minute.

Ornăm farfuria cu partea verde a feniculului. Se servește imediat cu felii de lămâie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv cu fenicul" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu cremă mascarpone și fructe - Ușor, rapid și delicios

ieri la 07:06

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

pe 05.05 la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

pe 05.05 la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu legume si cuscus