Pate de ficat cu cascaval

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2013 | 4499 vizualizari

 

Va recomand un mic dejun cu acest pate facut in casa,foarte bun pentru copii dar si pentru restul familiei.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de pasare sau curcan
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 1 catel mic de usturoi
  • 150 g unt
  • 100 g cascaval
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat cu cascaval:

Ficatul bine curatat si spalat il punem la fiert cu ceapa, morcovul si telina de asemenea curatate, spalate si taiate; dupa ce au fiert bine, le strecuram, adaugam jumatate din cantitatea de unt, usturoiul, sare dupa gustul fiecaruia si facem o pasta cu blenderul vertical; punem pateul in vase mici.

Separat intr-un vas topim restul de unt, adaugam cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, amestecam pana devine o pasta, portionam deasupra in fiecare vas cu pate si dam la frigider pana a doua zi cand se poate servi pe paine prajita alaturi de o cana cu ceai, lapte sau cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate de Craciun