Imi place cel mai mult din toate retetele posibile si imposibile pregatite din carne de porc.
Slanina proaspata se taie in cuburi si se topeste, nu se usuca ca jumarile, doar cat sa se topeasca untura din ele.
Se adauga ceapa tocata, carnea tocata pana se caleste putin (pana isi schimba culoarea), dupa aceea se adauga si ficatul taiat cuburi si se mai lasa 6-8 minute.
Se lasa pana a doua zi sa se intareasca. Se da prin masina de tocat de 2 ori sau se face o pasta cu ajutorul unui blender. Se condimenteaza dupa gust dupa care se pune la fiert pana se ridica untura deasupra.
Le punem in borcane si lasam sa se ridice untura cel putin de un deget (in caz de nu e suficienta untura se topeste separat si se toarna fierbinte peste ).
Borcanele se pun la bain-marie 1 ora. Se lasa sa se raceasca si se inchid cu capac foarte ermetic!
1
in caz de deschideti 1 borcan pentru consum, trebuie folosit in max 2-3 zile