Pateuri cu branza si urda

de cristinutanicolita in Dulciuri, 18 Noi 2015 | 4381 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUAT :

  • 1 kg faina
  • 3 lg otet
  • 10 lg ulei
  • 2 prafuri de copt
  • 500 ml apa
  • 600 g untura

Umplutura:

  • 500 g branza
  • 200 g urda
  • lapte
  • mac
  • 1 ou
Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu branza si urda:

Intr-un vas punem faina,uleiul,praful de copt,otetul si apa.

Framantam pana obtinem un aluat bine legat.

Aluatul il impartin in 4.

Luam o buc de aluat,intindem o foaie subtire si ungem cu untura. Impaturim aluatul.

Procedam la fel si la restul de aluat.

Lasam aluatul la rece 30 min.

Repetam aceasta operatiune de 3 ori.

Umplutura: faramitam branza,adaugam urda si omogenizam totul adaugand treptat lapte pana devine o crema.

Luam o buc de aluat intindem o foaie nu f subtire,taiem aluatul patratele,punem umplutura si pliem aluatul ca pe un plic sau strangem marginile spre mijloc.

Le pateurile formate in tava tapetata cu hartie de copt,le ungem cu ou,presaram mac si coacem la foc mediu pana sunt rumene si frumoase.

Procedam la fel pana terminam aluatul.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Untura se poate inlocui cu unt sau margarina

2

Se pot umple si doar cu branza sau urda

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu branza si urda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Verrines cu portocale si zmeura