Este cea de-a doua reţetă cu care vreau să particip la concursul lansat de Cristina Toth si pastele Băneasa pe site-ul ,,www.divainbucatarie.ro,,. Preparatul e foarte gustos!
Pastele se fierb în apă amestecată cu siropul din conserva de ananas.
Zahărul se pune într-un vas la caramelizat la foc mic. Când s-a topit de tot, se adaugă smântâna lichida în fir subţire şi se amestecă până se obţine un sos. Se lasă în continuare la foc mic să se topească eventualii bulgări de caramel, apoi se adaugă ananasul tăiat cubuleţe şi se lasă să fiarbă împreună pentru 10 minute.
Pastele se amestecă cu ananasul caramelizat.
Se unge un vas de jena cu unt şi se toarnă pastele cu sos. Se presară cu zahărul păstrat şi se dă vasul la cuptor pentru 10-15 minute la foc mic.
Sunt bune şi calde şi reci.
Se pot servi cu frişcă bătută sau îngheţată.
Poftă bună!