Penne cu smantana si ciuperci

de Ramonaky in Penne, 3 Iun 2010 | 13413 vizualizari

 

Sunt facute dupa o reteta de carbonara,dar adaptata dupa gusturile noastre.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr penne
  • 300 gr ciuperci
  • 200 ml smantana
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 rosie
  • parmezan ras
  • oregano
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu smantana si ciuperci:

Punem la fiert pennele in apa cu sare si putin ulei.

Tocam marunt ceapa,usturoiul si rosia.Ciupercile le taiem feliute.

Intr-o cratita punem putin ulei in care calim ceapa si usturoiul.Cand sunt gata adaugam ciupercile si mestecam din cand in cand (sa nu se lipeasca) pana sunt bine prajite.Adaugam apoi rosia ,sarea,piperul si oregano si mai lasam la prajit. cand sunt gata, punem smantana si lasam sa mai fiarba 3-4 minute.

Intre timp,cand sunt gata fierte pennele,le scurgem si le dam printr-un jet de apa rece.

Cand sosul este gata ,punem in cratita pennele scurse de apa,3 linguri de parmezan  si mai lasam pe foc 2 min amestecand incontinuu.

La servire mai putem adauga parmezan ras.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu smantana si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Dana Cristea - pusikmea 1

04.06.2010, 23:29

mmm ce bine arata!!! fata mai sti ce faceam in camin penne dar cu alt sos, pe atunci era mancarea de baza

ela 1

05.06.2010, 00:05

Bya Ralu 1

12.01.2012, 13:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne Rigate con pancetta e funghi porcini