Penne cu sos alb si ton

de deliciousflavours in Penne, 11 Iun 2012 | 23916 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250-300 gr penne
  • ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • 300 gr smantana pentru gatit
  • 150 gr feta
  • 50 gr cascaval ras
  • 200 gr ton in suc natural/ulei
  • 1 conserva mica mazare
  • 1 lingura zeama lamaie
  • busuioc
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu sos alb si ton:

Fierbem pastele urmand instructiunile de pe ambalaj. 

Usturoiul zdrobit il calim in putin ulei de masline, nu prea mult deoarece capata un gust amar. Adaugam smantana si lasam pe foc mic pana incepe sa fiarba, dupa care adaugam feta pe care am sfaramat-o in prealabil putin cu furculita si cascavalul ras. Amestecam pana se topesc si obtinem o compozitie omogena. Luam de pe foc, dar tinem sosul la cald, condimentam cu piper, busuioc si adaugam si zeama de lamaie.

Scurgem mazarea si tonul foarte bine - il desfacem in bucatele mai mici cu ajutorul unei furculite si adaugam la sos. Turnam peste pastele scurse si dam la cuptorul preincalzit circa 20 minute, pana capata o crusta aurie.

Pofta buna!

Inspiratie: Bucataria de azi


Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu sos alb si ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste picante cu ton