Penne cu ton in sos de rosii

de Angelina_Elena in Penne, 2 Iun 2014 | 11059 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g penne
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • apa
  • Pentru sos:
  • 3 conserve de ton in sos de rosii
  • 1 conserva de rosii in suc propriu (decojite)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • In plus:
  • cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ton in sos de rosii:

Pennele se pun la fiert in apa clocotita cu sare si ulei si se fierb 8-10 minute.

Le scoatem si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Ceapa o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei de masline la incins, adaugam ceapa tocata marunt si morcovul.

Lasam sa se caleasca impreuna vreo 5 minute apoi adaugam rosiile pasate.

Lasam sosul sa fierba inca 10 minute, apoi punem bucatile de ton in suc de rosii, amestecam usor si mai lasam 2-3 minute.

Condimentam dupa gust cu sare, piper si patrunjel uscat.

Amestecam sosul obtinut cu pastele, apoi transferam totul intr-un vas termorezistent pe care il dam la cuptor pentru 15 minute.

Scoatem apoi vasul, presaram deasupra cascavalul dat pe razatoare si dam la cuptor pentru inca 4-5 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ton in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]