Se zdrobeste usturoiul cu latura cutitului si se caleste in ulei de masline, la foc mediu, spre mic, intr-o tigaie/oala cu fun dublu (eu am folosit una din fonta), ceteva minute, pana se caramelizeaza usor.
Se toaca rosiile in bucati de marime potrivita si se adauga in oala, impreuna cu eventualul suc rezultat.
Se taie morcovul in 4 longitudinal si se adauga in oala, impreuna cu busuiocul si capetele de Parmezan.
Se gateste la foc mediu, spre mic, amestecand frecvent, 30-40 de minute, pana cand sosul s-a ingrosat, apoi se adauga sare.
Intre timp, se fierb pastele in apa sarata, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se indeparteaza usturoiul, parmezanul si bucatile de morcov si se transforma totul in sos omogen, folosing un blender vertical.
Se adauga pennele, untul si piper. Se mai aduaga din apa in care au fiert pastele, daca mai este nevoie, pentru a obtine un sos onctuos.
Se decoreaza cu Parmezan ras, rosii cherry, taiate si frunze proaspete de busuioc.