Penne Rigate cu varza murata, calita

de vasimur in Penne, 7 Iun 2019 | 4608 vizualizari

 

Pastele făinoase sunt o mâncare ușoară și delicioasă iar combinațiile pot fi infinite în funcție de imaginația fiecăruia. Cum varza mea murată este încă excelentă, m-am gândit la un fel de budincă cu paste și cu varză murată, călită.

 

INGREDIENTE

  • 150-200 g Penne Rigate (sau farfalle dacă vreți)
  • 1 varză murată mai mică, tăiată mărunt
  • 1 legătură ceapă verde (sau 1 ceapă uscată medie)
  • 50-75 g cașcaval ras
  • 200-250 ml suc de roșii (sau 1-2 roșii proaspete, pastă de roșii, roșii în bulion...)
  • 1 ou
  • 100-150 ml smântână
  • 50 g unt
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui pentru călit legumele (ceapa, roșia și varza)
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce, după gust (opțional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne Rigate cu varza murata, calita:

Pasul 1. În uleiul încins, călim ceapa cca 1 minut. Punem sucul de roșii (sau rășiile tocate mărunt) și varza tăiată mărunt și o cană cu apă. Amestecăm ingredientele și le fierbem împreună, până ce se înmoaie varza. Eu am o tigaie cu capac ceea ce a dus la scurtarea timpului de preparare.

Pasul 2. Între timp fierbem pastele conform indicațiilor de pe amalaj, în apă clocotită, cu puțină sare. Strecurăm pastele și le trecem printr-un jet de apă rece.

Pasul 3. Batem un ou și-l amestecăm cu smântâna.

Pasul 4. Amestecăm pastele împreună cu varza călită și asezonăm cu condimente, după gust.

Pasul 5. Punem compoziția într-o tavă unsă cu unt. Deasupra turnăm oul amestecat cu smântina și presărăm cașcavalul ras.

Pasul 6. Punem tava în cuptorul încins în prealabil și lăsăm până ce se rumenește și se formează o crustă aurie și crocantă. Se servește caldă!

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Puteți folosi mixt de legume sau varză proaspătă în loc de varză murată, dacă vă place.

2

În smântână mai puteți adăuga lapte și/sau oregano sau orice plante aromatice doriți.

3

Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe amalaj, în apă clocotită, cu puțină sare.

4

Puteți folosi și un vas termorezistent (yena), dacă aveți.

5

În loc de suc de roșii puteți folosi pastă de roșii, roșii în bulion sau roșii proaspete.

6

În loc de ceapă verde puteți folosi și ceapă uscată.

7

În loc de Penne Rigate folosiți farfalle, dacă vreți.

8

Dacă vă place, puteți pune la călit și puțină slănină afumată, tăiată mărunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Rigate cu varza murata, calita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]