Pere in sos de vin

de Rocsi in Dulciuri, 23 Oct 2013 | 13751 vizualizari

 

Am vazut cateva retete de pere in sos de vin insa niciodata nu am fost tentata sa fac pana ieri cand am primit niste pere. Erau niste pere cam tari, de tara, pe alocuri patate cum au cazut din copac si nu mergeau mancate asa. Nu stiam ce sa fac cu ele si am zis ca sunt perfecte pentru a fi fierte in vin. Nu pot sa va spun ce succes au avut, pentru ca au servit atat ai mei cat si prietenii de familie care mi-au adus perele. O nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 6 pere mai tari
  • 900 ml vin rosu de tara (eu de asta am avut)
  • 8 linguri de zahar
  • 2 batoane de scortisoara
  • 2 stelute de anason
  • 3 fasii coaja de portocala (fara partea alba)
  • 2 fasii coaja de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in sos de vin:

Spalam perele, le decojim si unde sunt patate le taiem.
Intr-un vas mai inalt punem vinul impreuna cu zaharul si le asezam pe foc amestecand continuu pana se topeste zaharul.
Cand incepe sa clocoteasca asezam usor perele si le lasam sa fiarba circa 20 minute, apoi dam drumul batoanelor de scortisoara.

Dupa alte 10 minute punem cojile de portocala, lamaie si stelutele de anason.
Le lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intepam perele cu o scobitoare si cand simtim ca sunt bine patrunse le scoatem pe un platou.
La mine 45 de minute a durat pana au fost fierte cum trebuie.
Daca sosul nu este destul de scazut il mai lasam putin pe foc, daca nu il dam deoparte. Eu in momentul in care am scos perele aveam si consistenta sosului dorita.

Le lasam sa se racoreaca putin, apoi pe un platou ne asezam pere, deasupra sos si servim!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

Rocsi 1

21.12.2013, 11:01

Nadea

Ancutsa 1

27.08.2018, 15:52

Si noua ne plac mult, sunt foarte aromate!

Rocsi 1

27.08.2018, 20:35

Da, Ancutsa! Numai bune de pregatit acum, pentru ca este sezonul lor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pere in sos de vin