Pere in vin si aluat

de ralu_ca in Prajituri, 27 Oct 2013 | 3841 vizualizari

 

gustoase..

 

INGREDIENTE

  • 8 pere tari
  • pentru sirop:
  • 1,5 l vin rosu
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri miere
  • scortisoara (baton)
  • 3 linguri zeama lamaie
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 fiola esenta vanilie
  • pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 4 linguri apa rece
  • 1 praf sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in vin si aluat:

Intr-un vas am amestecat faina cu untul taiat cubulete mici, sare, galbenusurile, apa si am amestecat pana s-a format un amestec omogen. L-am invelit in folie aluminiu si l-am introdus la frigider approx 50 min.

Perele le-am curatat de coaja, dar am pastrat coditele.

Intr-o cratita am turnat vinul in care am adaugat zaharul, mierea, zeama de lamaie, esentele si scortisoara. Am lasat la fiert, iar cand a inceput sa se ingroase putin, am lasat focul mic si am introdus perele. Le-am lasat sa fiarba, approx 30-40 min, dar avand griga sa nu se sfarame. Le-am scos pe un platou si lea-am lasat sa se raceasca.

Intre timp aluatul l-am intins in foaie subtire si ama taiat benzi cam de 1 cm. Am umezit perele cu siropul in care le-am fiert si am infasurat fiecare para de jos in sus, pana spre codita. Le-am asezat in forme tapetate cu hartie de copt si le-am introdus la cuptor, pana ce aluatul s-a rumenit.

Se servesc cu siropul fiert, sos de ciocolata, dar si frisca ( eu nu am avut frisca la indemana )

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in vin si aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mere, pere...in aluat