Perisoare cu sos de rosii

de La Ancuta in Mancaruri cu carne, 11 Noi 2013 | 23740 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 700 g carne tocata
  • 1 ou
  • 1 ceasca mica orez
  • 1 ceapa mica
  • sare, piper
  • cimbru
  • busuioc, cimbru, foaie de dafin (pentru fiert perisoarele)
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa mare
  • 5 catei de usturoi
  • 2 rosii mari de gradina
  • 1 ceasca bulion
  • 1 ceasca suc de rosii cu ardei
  • 1 ceasca de apa in care au fiert perisoarele
  • sare, piper
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru
  • busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu sos de rosii:

Amestecam carnea cu oul, ceapa taiata marunt si orezul spalat bine in apa rece. Adaugam sare, piper si cimbru si amestecam pana se omogenizeaza.
Punem o oala cu apa pe foc, in care adaugam frunza de dafin, sare, piper, cimbru si busuioc. Cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele si lasam sa fiarba pana cand acestea se ridica la suprafata.

Scoatem perisoarele cu o paleta direct in vasul in care le vom da la cuptor.

Separat calim ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa. Adaugam rosiile taiate cubulete mici si lasam putin sa fiarba apoi adaugam bulionul, sucul de rosii cu ardei si cescuta cu apa.

Adaugam apoi foaia de dafin si cimbrul si lasam pe foc pana cand sunt fierte rosiile, La final adaugam sare, piper si busuioc proaspat tocat.

Turnam sosul peste perisoare si dam la cuptor pentru 30 de minute. Servim calde alaturi de garnitura pref erata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui marocan