Peste acoperit cu bacon la cuptor

de cristeena20 in Peste, 26 Oct 2012 | 4026 vizualizari

 

Este prima mea reteta facuta la cursul de bucatarie portugheza. E ff simplu de facut si foarte bun. Se poate folosi peste file fara oase sau dourada .Noi am folosit Maruca (nu am gasit traducerea in romaneste)

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de peste mai mari (sa fie peste de mare (oceanic), fara oase
  • 8 felii subtiri de bacon
  • sare, piper
  • 5 catei de usturoi
  • coriandru proaspat (100 gr)
  • 4 cepe mari
  • 1 ardei gras verde sua rosu
  • 6 rosii
  • 100 ml vin alb
  • ulei de masline
  • pasta de tomate
  • 12 cartofiori mici (pentru copt)
  • 320 gr brocoli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste acoperit cu bacon la cuptor:

- Pregatim fileurile de peste , le curatam de piele si le asezonam cu sare si piper, usturoiul pisat si coriandrul tocat fin sau dat prin piulita . Apoi le acoperim cu bacon deasupra. Le pastram asa 10-15 minute.

- Intre timp pregatim ceapa si celelalte legume. Ceapa o taiem julien, felii si tocam usturoi (cca 3-4 catei) si adaugam ulei de masline. Punem la foc emdiu sa se caleasca, pana s einmoaie bine, adaugam ardeiul gras, si cand e moale se adauga vinul alb (1 pahar). Adaugam rosiile feliate in jumate, pasta de tomate  si asezonam cu sare si piper. Se lasa sa se inmoaie bine legumele. 

- pregatim o tava . Punem dedesubt din ceapa cu rosii calita , asezam frumos pestele si deasupra pestelui se mai pune ceapa cu rosii. Dam la cuptorul incins.

- Separat pregatim cartofii copti. Spalam cartofii si ii stergem sa fie uscati si ii acoperim cu sare grunjoasa..(mai mutla)- ii dam la cuptorul incins (cca 40 min)-pana se coc bine in interior). Cand sunt gata, se sterg de sare si se apasa usor (sa nu se zdrobeasca prea tare). Incingem putin ulei intr-o tigaie cu putin usturoi pisat si saltam cartofii 2 min . 

- De asemenea se serveste cu brocoli. Desfacem brocoli buchetele, le fierbem in apa clocotita (5-10 min)- s anus e inmoaie - Le scoatem in apa cu cuburi de gheata (as aisi pastreaza culoarea si textura). Scurgem apoi si le saltam de asemenea in ulei d emasline cu usturoi. 

Se servesc impreuna cu pestele.

Pofta mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste acoperit cu bacon la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (8)

Denissa 1

26.10.2012, 14:59

Ador pestele pregatit in orice fel

Mihaela11_jo 1

27.10.2012, 23:32

Delicios
La fav

cristeena20 1

29.10.2012, 11:48

Multuemsc!! e bun...vi-l recomand !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dorada cu bacon la cuptor