Peste avat cu cartofi- la cuptor

de mihaelar63 in Peste, 21 Iun 2015 | 10129 vizualizari

 

Astazi am avut la masa peste avat . Avatul este un peste rapitor de apa dulce ,ca si forma seamana cu crapul dar ca si carne aduce mai mult catre salau . Are denumiri populare diverse ca peste-lup, boulean , peste-tiganesc ,valcan sau peste-cu-sapte -nume.
M-am inspirat pentru aceasta reteta de pe un site italian .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg avat curatat fara cap
  • 1 kg cartofi noi fierti
  • 4 cepe rosii
  • 4 rosii
  • 4 linguri ulei masline
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 1 crenguta cimbru verde
  • cimbrisor verde
  • busuioc verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste avat cu cartofi- la cuptor:

  1. Pestele curatat si spalat se pune intr-o tava de yena . Se sareaza , se pipareaza, se stropeste cu zeama de lamaie si in interior se pune crenguta de cimbru .
  2. Ceapa rosie curatata , spalata , se taie rondele .
  3. Distribuiti ceapa sub , in si peste peste .
  4. Rosiile se spala, se feliaza si se aseaza peste peste . Mai asezati cateva inele de ceapa si sarati .
  5. In jurul  avatului se aseaza carofiorii fierti intregi [ daca sunt mari se taie jumatati]. Sarati  cartofii .
  6. Stropiti cu ulei de masline si dati la cuptorul incins 30 minute .
  7. Serviti preparatul cu cimbrisor verde si busuioc presarat deasupra .

TIPS-URI

1

Foarte bine merge la peste un vin alb demi-sec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste avat cu cartofi- la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
O masa cu pastrav