Peste crocant cu garnitura de orzo cu fenicul si pesto

de Satisfyyourcravings in Peste, 24 Apr 2018 | 2964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru peste:
  • 4 bucati cod (eu am folosit congelat)
  • 1 rosie
  • 5 rosii uscate la soare
  • ulei
  • pesmet
  • 1/3 ardei rosu
  • unt la temperatura camerei
  • 30 grame branza rasa
  • oregano, busuioc, cimbru dupa preferinte
  • pudra de ceapa
  • Pentru orzo:
  • 2 salote
  • 3 catei de usturoi
  • 2 bulbi fenicul
  • 500 grame praz
  • 335 grame orzo
  • 160 grame pesto genovese
  • 100 grame Parmezan. Grana Padano sau Provolone ras
  • 2 cuburi concentrat de legume
  • 1 lingura de unt
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste crocant cu garnitura de orzo cu fenicul si pesto:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pestele se decongeleaza daca este nevoie. Intr-un blender, se amesteca rosiile uscate la soare cu branza, putin ulei si ierburile. Rosia si ardeiul se taie cuburi mici si se amesteca, folosind o lingura, cu mixul obtinut anterior, putin unt la temperatura camerei si pudra de ceapa pana se obtine o pasta omogena. Se presara sare si piper pe bucatile de peste si se aseaza intr-o tava pentru cuptor. Se adauga pasta obtinut anterior deasupra. Se gatesc in cuptor 10-12 minute sau pana cand pestele este gatit complet.

Cuburile concentrat se dizolva in 700 de ml de apa fierbinte. Salota se toaca marunt si usturoiul se piseaza. 

Se indeparteaza frunzele feniculului si se pastreaza intr-un vas cu apa rece pana in momentul folosirii. Feniculul se taie julienne. Prazul se taie rondele.

Se soteaza salota si usturoiul in unt, 2 minute, la foc mic. Se adauga orzo si se soteaza 1 minut la foc mediu. Se adauga supa obtinuta anterior si se lasa la foc mic, acoperit cu un capac 10-12 minute. Se adauga apa daca este nevoie. 

Se incalzeste mare parte din pesto intr-o tigaie si se adauga feniculul si prazul. Se soteaza 1 minut, la foc mare. Se adauga 4 linguri de apa, sare si piper, se acopera cu un capac si se lasa 8 minute, la foc mediu. Se amesteca din cand in cand. 

Se adauga jumatate din cantitea de branza peste orzo si sare si piper daca este nevoie. 

Se serveste pestele cu orzo presarat cu restul de branza, frunzele de fenicul si pesto.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste crocant cu garnitura de orzo cu fenicul si pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de peste cu maioneza