Pesti mici prajiti crocant

de miki_a in Peste, 4 Mai 2016 | 10759 vizualizari

 

Retete de Pasti
Recunosc că sunt fan pește, asta până în momentul în care trebuie să îi curăț și să îi pregătesc pentru prăjit sau copt. Dar de voie, de nevoie și înarmată cu multă răbdare trec și peste acest pas știind că voi pune pe masă ceva bun și sănătos.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. pești mici (biban, roșioară, caras de 10-15 cm);
  • sare;
  • ulei pentru prăjit;
  • felii de lămâie, sosuri (mujdei, suc de roșii, saramură), mămăligă (opționale, dar obligatorii la servit).
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pesti mici prajiti crocant:

Se curăță peștii de solzi, intestine, capuri și cozi (pentru ai curăța mai ușor de solzi folosiți cuțitul economic; eu am folosit capetele si cozile la borșul de pește) și se clătesc ușor cu apă rece pentru a înlătura eventualele reminescențe. 

Se lasă la zvântat câteva minute pe prosoape absorbante. Se săreaza pe ambele părți (după gust).

Într-o tigaie încăpătoare se încălzește ulei suficient iar când acesta este destul de fierbinte se pun peștii (fără ai suprapune). Se prăjesc îngăduit (la foc potrivit) pe ambele părți, până devin aurii, după care se scot pe șervete absorbante.

Se servesc calzi, cu diverse sosuri și mămăliguță. 

 

TIPS-URI

1

Fiind pești relativ mici, aceștia se prăjesc crocant și se mănâncă întregi, cu tot cu oase.

2

Nu se prăjesc suprapuși.

3

Acest preparat poate fi servit ca aperitiv sau fel principal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pesti mici prajiti crocant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

miki_a 1

05.05.2016, 09:28

Andreea, !

elucubratiiculinare 1

06.05.2016, 08:52

foarte buni cu mujdei

mihaelar63 1

15.05.2016, 01:23

Eu am mare noroc ca-i curata sotul meu Servesc peste bun de la tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plachie de crap la cuptor