Pesto alla genovese

de Angelina_Elena in Sosuri, 13 Aug 2013 | 4688 vizualizari

 

Este prima data cand fac acest sos si sunt foarte multumita de rezultat! La inceput eram sceptica, nu stiam la ce o sa-l folosesc sau daca o sa-mi placa.Dupa ce l-am terminat am pregatit niste bruschete, foarte mult ne-au placut! :)

 

INGREDIENTE

  • 35 g alune sarate
  • 10 g busuioc proaspat
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pesto alla genovese:

In vasul de la blender punem alunele si le maruntim.

Adaugam apoi frunzele de busuioc spalate si mixam bine.

Adaugam uleiul de masline, praful de sare si mixam pana obtinem un sos.

Sosul obtinut se pune intr-un borcanel si se patreaza la frigider.

 

TIPS-URI

1

Alunele se pot inlocui cu seminte de pin.

2

Din ingredientele de mai sus obtinem putin sos (eu am vrut sa vad daca imi place), daca dorim mai mult dublam sau chiar triplam cantatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pesto alla genovese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

13.08.2013, 21:34

Angelina_Elena 1

13.08.2013, 21:36

Va multumesc tuturor!

Corinuta 1

13.08.2013, 23:16

Grozav de bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mujdei de usturoi