Piept de curcan cu mere si coacaze negre

de Retete cu Margareta Cismasiu in Curcan, 9 Sep 2014 | 4581 vizualizari

 

O mancare usoara,dar foarte gustoasa.O asociere de gusturi si arome putin controversata,dar care te incanta cu savoarea sa.Pieptul de curcan foarte fraged ,merele putin acrisoare dar aromate,iar sosul de coacaze negre este inegalabil cu gustul sau dulce-picant.

 

INGREDIENTE

  • 500gr piept de curcan,
  • 100ml suc de mere,
  • 200 ml vin rosu demidulce,
  • mixt de codimente pentru carne de curcan,
  • 2 mere,
  • sare,
  • piper,
  • zahar,
  • maghiran,
  • cimbru,
  • 3 linguri gem de coacaze negre.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu mere si coacaze negre:

Pieptul de curcan se feliaza si se condimenteaza cu sare,piper,cimbru,maghiran.Se amesteca 100ml vin cu sucul de mere si se toarna peste pieptul de curcan.Se lasa la macerat 24h.Se scoate pieptul de curcan , se pune intr-o tava ,se toarna peste el marinata si se da la cuptor.

Merele se curata de coaja,se scoate casuta cu seminte si se taie felii.Se condimentaza cu maghiran si se prajesc intr-o tava teflonata,fara ulei.

Gemul de coacaze negre,100ml vin,si o lingura de zahar se pun la foc mic.Se fierbe pana rezulta un sos scazut.Se codimenteaza cu un pic de sare si piper,astfel incat sa fie putin picant.

Pieptul de curcan se serveste cald,cu felii de mere si sos de coacaze negre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu mere si coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan la gratar cu cuscus