Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

de Ancutsa in Curcan, 26 Dec 2018 | 5974 vizualizari

 

După cârnaţi, piftie şi sarmale, toată lumea simţea nevoia ca azi să mănânce ceva mai uşor. Aşa că, pentru a doua zi de Crăciun, am pregătit piept de curcan cu vin alb, mirodenii şi portocală, care i-au dat o aromă deosebită.  Aşa îl pregătea şi bunica mea, de Crăciun, doar că îl pregătea la cuptorul cu lemne şi mai punea mere şi gutui pentru aromă (eu le-am înlocuit cu portocală). De aceea, pentru mine este o "reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 1 buc piept de curcan,
  • 300 ml vin alb,
  • Puţin ulei,
  • Sare, după gust,
  • 3 linguriţe amestec mirodenii: coriandru, cimbru, oregano, rozmarin, boia dulce, cimbrişor,
  • 2 portocale mici.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala:

 

Se taie pieptul în două, se unge cu ulei, se freacă cu sare, dar şi mirodenii pentru o crustă frumoasă. Eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile care îmi plac într-un borcănel mic.

Se aşază piepţii într-o tavă de ceramică în care am pus un strat subţire de ulei. Se adaugă vin alb, sucul de la o portocală şi câteva felii de la altă portocală (pulpă).

Se dă la cuptor, la foc mic, aprox o oră şi jumătate, până se rumeneşte bine. Nu uitaţi să întoarceţi piepţii de curcan, ca să se rumenească frumos pe ambele părţi. La mine s-a ars un pic uleiul şi pulpa de portocală din tavă, dar curcanul a rămas fraged.

Eu am servit cu pilaf şi murături. Portocala rămasă se poate felia pentru decor.

 

Timp de pregătire: aprox 10min

Timp de coacere: 1h 30min

 

Porţii: 10

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/12/piept-de-curcan-cu-vin-alb-mirodenii-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de curcan