Piept de curcan la gratar cu garnitura de mazare

de xana in Curcan, 18 Sep 2013 | 8206 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 felii piept de curcan
  • 1 lingurita boia de ardei(eu am folosit dulce)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 varf de lingurita chimbir
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru mazare:
  • 500 gr mazare(am folosit congelata)
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 4-5 feliute de chorizo
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan la gratar cu garnitura de mazare:

Carnea se condimenteaza cu sare, piper, chimbir, boiaua de ardei, usturoiul pisat si uleiul. Se lasa sa prinda gust cat facem mazarea.

Pentru mazare, ceapa, usturoiul si chorizo se taie cubulete mici si se calesc in 2-3 linguri de ulei de masline pana se inmoaie ceapa. Se adauga pasta de rosii si boiaua de ardei si se mai lasa 3-4 minute la calit. Urmeaza mazarea(congelata sau proaspata), sare, piper si apa cat sa acopere mazarea. Se lasa la fiert, avand grija sa nu se prinda, pana scade apa si mazarea e gata(cca 20 de minute).

Se incinge o tigaie-gratar si se adauga pieptul de curcan. Se prajeste 3-4 minute pe fiecare parte si se serveste alaturi de mazare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la gratar cu garnitura de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

xana 1

20.09.2013, 12:52

Raisha 1

24.11.2013, 16:01

foarte bunaaa!!

xana 1

24.11.2013, 16:49

Multumesc, Raisha

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]