Piept de porc cu sos de usturoi

de T I M E A in Porc, 28 Ian 2012 | 6761 vizualizari

 

O mancare clasica, simpla, dar foarte gustoasa mai ales cu sos de usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de porc feliat
  • 2-3 cepe mici
  • 5 catei usturoi
  • 7-8 cartofi 
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper
  • maghiran
  • pt sos: 1 capatana mica de usturoi, sare, 1 lingurita ulei, 100 ml smantana
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc cu sos de usturoi:

Spalam carnea si o asezam in tava unsa cu ulei.
Curatam ceapa si cartofii, spalam, taiem in doua si asezam in tava langa carne.
Usturoiul taiat in 2-3 il punem peste carne. Presaram sare, piper si maghiran (putem folosi si alte verdeturi, dar eu de data asta am ales doar maghiran) si dam la cuptor la 190 grade timp de aprox 50 min.

Dupa 30 min intoarcem carnea si cartofii de pe o parte pe alta. 

Scoatem din cuptor si servim cu sosul de usturoi obtinut astfel: pisam usturoiul si il frecam cu putina sare si o lingurita de ulei. Lasam aprox 10 minute, apoi adaugam smantana amestecand.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem folosi orice alt tip de carne, iar cartofii la cuptor sunt foarte gustosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Piept de porc cu cârnaţi de casă şi cartofi la cuptor