Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese

de Bucataras in Pui, 16 Sep 2020 | 6836 vizualizari

 

Reteta de azi, Pui caprese este foarte usor de preparat, puiul iese fraged, suculent si aromat. Ne-a placut maxim, asa ca notam reteta pentru a o mai gati si alta data.  

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati piept de pui fara piele si os
  • Mozzarella
  • Rosii cherry
  • Condimente:
  • 3,4 catei de usturoi
  • Busuioc, oregano, cimbrisor lamaita
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline
  • Otet balsamic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese:

Incalzeste cuptorul la 200 grade C.

Pune pieptul de pui intr-un castron, adauga condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul, apoi 1 lingura ulei de masline. Nu am trecut o anume cantitate de condimente la ingrediente, fiecare condimenteaza asa cum ii place, mai mult sau mai putin sarat, piperat sau aromat.

Intoarce bucatile de pui pe toate partile, pana le invelesti bine in amestecul de condimente, apoi lasa-le la frigider 15 minute. 

Pregateste o tigaie, pune 1 lingura de ulei in ea la incins, apoi pune bucatile de pui, cate 3 minute pe fiecare parte, adauga rosiile cherry si stropeste cu otet balsamic.

Muta pieptul de pui cu rosiile cherry intr-un vas pe care sa il poti pune la cuptor, adauga si sosul format in tigaie, iar deasupra fiecarei bucati de carne aranjeaza felii de mozzarella.

Pune tava cu pieptul de pui la cuptor pentru 25 minute, timp in care carnea se gateste bine, mozzarella se topeste, iar rosioarele capata o usoara nuanta rumena. 

Presara busuioc proaspat peste pieptul de pui cu mozzarella si rosii cherry si serveste cu placere!

Bineinteles, poti adauga o garnitura formata din legume la gratar sau broccoli (pe placul meu) sau cartofi la cuptor, poate un orez si deja ai o masa mai consistenta si i-ai multumit pe toti din casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Bucataras 1

17.09.2020, 11:02

Mihaela, arunc tot felul de frunze in preparatele noastre, de cand avem gradina si mi se pare ca se potrivesc de minune. In salata de rosii, de exemplu, pe langa busuioc strecor uneori si putina menta, alteori lavanda, bineinteles in cantitati mici, pentru ca au aroma foarte puternica. Descoperim noi gusturi

Ancutsa 1

17.09.2020, 16:52

Tare bine arata!

Lau 1

19.09.2020, 19:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stufat de pui