Piept de pui la gratar cu sos alb

de Rocsi in Pui, 11 Mar 2011 | 19019 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui fara piele si os
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel uscat
  • 1 lingura ulei
  • pentru sos:
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri faina
  • 1 cana lapte
  • 3-4 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la gratar cu sos alb:

Pieptul de pui il spalam bine si il tamponam cu niste servete de bucatarie.

il taiem in 5-6 bucati.

luam un ciocan de snitele si batem putin fiecare bucata.

condimentam fiecare bucatata de pui cu sare,piper ,boia de ardei dulce si presaram si putin patrunjel uscat.

luam un grill,punem 1 lingura ulei si il intidem cu un penson pe toata suprafata.

il punem pe foc la incins.

punem bucatile de piept si le rumenim pe ambele parti.

lasam la foc mic ca sa se patrunda bine.

SOSUL:

punem intr-o cratita untul la topit.

apoi punem faina si amestecam repede sa nu fac cocoloase.

cand s-a amestecat bine punem laptele ,treptat,pana obtineti consistenta dorita,mai gros sau mai subtire.(eu l-am facut undeva intre gros si subtire si am pus 1 cana lapte).

condimentam cu sare si piper.

il lasam sa fiarba la foc mic,timp in care invartim mereu in el.

mai spre final punem si smantana .

mai dam 3-4 clocote si inchidem aragazul.

asezam puiul pe farfurie iar deasupra punem sos.

luam niste patrunjel verde,il spalam si il tocam.

presaram deasupra mancarii.

eu am servit si cu salata de varza.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shaorma