Piept de pui marinat

de Miha in Pui, 26 Ian 2010 | 8477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri za'atar
  • 4 linguri ulei de masline
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1 piept de pui
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui marinat:

Reteta de za'atar.

    * 2 lingurite oregano uscat
    * 2 lingurite maghiran uscat
    * 2 lingurite cimbru uscat
    * 1/2 lingurita sare
    * 2 lingurite boia dulce
    * coaja rasa de la 1 lamaie
    * 40 g susan

Susanul il prajim intr-o tigaie fara ulei, pana se aureste putin.

Restul ingredientelor le punem in rasnita de cafea si rasnim pana obtinem o pudra fina.

Rasnim si susanul, dar scurt, cat sa se sparga semintele.

Intr-un bol amestecam bine pudra de condimente cu susanul.

Za'atar-ul il frecam cu ulei si zeama de lamaie pana devine ca o pasta.

Pieptul de pui il taiem felii si-l batem bine cu ciocanul de snitele.

Pasta de za'atar o repartizam peste feliile de carne. Acoperim cu o folie alimentara si punem la rece timp de jumatate de ora. Cateva ore ar fi ideal.

Carnea astfel marinata o prajim pe gratarul bine incins.

Se serveste cald cu garnitura de cartofi aurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui marinat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf

de RODIMUR 8

la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui invelit in bacon