Piersici cu crema

de Teo in Mancaruri de post, 27 Noi 2011 | 12563 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL
  • 450 g faina
  • 250 g margarina
  • 100 g zahar
  • un varf de cutit sare
  • 1 lingurita cu varf bicarbonat de amoniu
  • 1 lingurita cu varf amoniac
  • CREMA
  • 150 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 g cacao
  • 200 g unt
  • 30 ml rom
  • 100 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici cu crema:

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat mai vartos, pe care il lasam sa se odihneasca 3-4 ore. Se imparte aluatul in aprox 4 parti Se formeaza bilute cu diametrul de 2 cm, care se aseaza in tava tapetata cu faina la o distanta de 3 cm intre ele deoarece cresc mult la copt. Se coc la foc mediu 20-25 min.

Dupa ce s-au racit, se scobesc putin la baza , se implu cu crema si se lipesc cate doua, formand cate o piersica. Piersicile astfek formate se trec cu partea bombata prin vopsea rosie si galbena, iar apoi prin zahar.

Crema de cacao rece se amesteca cu nuca macinata si romul; daca nu este destul de vartoasa , se pune si o parte din miezul scos din piersici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici cu crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (25)

VERONICA2607 1

14.03.2012, 19:18

LA MULTI ANI TEO!!!

frida75 1

20.03.2012, 10:46

Bicarbonatul de amoniu este acelasi lucru cu amoniacul!!!!!deci.....cate lingurite cu varf?????

diana_k 1

12.12.2012, 08:29

ce frumoase sunt !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac