Piftie de curcan

de ianculubita in Curcan, 13 Dec 2013 | 5986 vizualizari

 

Dragilor,in aceste zile va voi prezenta cateva din preparatele pe care le fac eu in fiecare an de Sarbatori;as fi inceput cu toba (preferata mea) dar aveti reteta,de asemenea si reteta de carnati;acum va prezint reteta mea de pifie de curcan,mult mai sanatoasa dar voi stiti deja.

 

INGREDIENTE

  • 1 punga amestec pentru racituri din comert sau
  • 1 punga cu gheare de pasare(pentru gelatina)
  • 2 aripi de curcan
  • 500 g amestec de pipote si inimi(optional)
  • legume pentru supa (morcov,ceapa,pastarnac)
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei iute rosu (optional)
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • oua fierte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

Ghiarele curatate,spalate,le punem in oala de 8l impreuna cu restul ingredientelor curatate,spalate,1lingura cu sare,dafin,ardei iute si apa bineinteles;lasam sa fiarba incet si cu capac spumuind,pana cand apa a ajuns la jumatate iar carnea se desprinde de oase;strecuram totul,in supa adaugam usturoiul bine pisat,amestecam lasam doar 1-2clocote,strecuram din nou si lasam deoparte;potrivim supa de gust apoi cu cateva servetele de hartie,adunam toata grasimea care s-a adunat deasupra pana ramane limpede.

In diferite boluri punem rondele de oua fierte sau ori ce doreste fiecare apoi cu grija turnam supa apoi lasam la rece pana ce racitura se prinde

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie de curcan