Piftie de curcan

de silvi0ara in Curcan, 10 Iul 2010 | 9284 vizualizari

 

Pentru ca Ina mi-a facut pofta cu piftia ei,a trebuit sa fac si eu.Doar ca eu nu am avut picior de porc.Mersi Ina de idee.

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi de curcan  
  • 2 pulpe inferioare  
  • 1 ceapa  
  • 1 morcov  
  • sare  
  • usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece,o ceapa,1 morcov si 2-3 catei de usturoi.Apa trebuie sa acopere carnea cu o plalma.Cand incepe sa fiarba se curate de spuma cu lingura cu gauri,apoi se lasa sa fiarba foarte incet la foc mic.Dupa o ora se adauga sarea.Cand se desface carnea de pe oase si zeama a scazut,se ia de pe foc,se scoate carnea,se desprinde de pe oase si se aseaza in castronele sau farfurii.Zeama se strecoara si se se lasa sa se limpezeasca si sa se raceasca,apoi se adauga mujdei de usturoi dupa gust si se vantura cu alta oala pana capata un gust placut de usturoi.Se strecoara zeama si se toarna in castronele peste carne.

Zeama scazuta se cunoaste cand a devenit gelatinoasa,daca atunci cand o incercati este lipicioasa.Daca aveti cumva dubii ca nu o sa se inchege,se poate adauga gelatina.Dar atentie,nu puneti gelatina in zeama fierbinte ca nu se mai leaga,lasati mai intai zeama sa se raceasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu cartofi la cuptor