Piftie de porc

de corina241 in Porc, 30 Dec 2012 | 6626 vizualizari

 

La noi este traditie,ca in noaptea de Anul NOu sa avem piftie pe masa!Masa frumoasa si imbelsugata va doresc!

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan de porc
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • boabe de piper
  • sara mare
  • cateva foi de dafin
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Pregatim un vas mare,in care sa incapa ciolanul intreg (eu am folosit un vas de tuci) si-l acoperim cu apa.

Apoi adaugam sarea,piperul si foile de dafin.Lasam totul la fiert,iar cand carnea este fiarta la jumatate adaugam legumele taiate in bucati.Lasam sa fiarba in continuare(nu se adauga apa,pentru ca nu vor mai inchega) pana ce legumele s-au fiert iar carnea se desprinde de pe os.Intre timp curatam usturoiul si-l pisam pentru a-l adauga in zeama de piftie dupa ce am oprit focul.

Amestecam usor pentru a se cuprinde toate aromele,scoatem ciolanul si curatam carnea de pe el pregatind vasele in care vom lasa piftia la inchegat.Toata zeama se trece prin strecuratoare si se va distribui in vase, peste carne.Lasam la inchegat.

POFTA BUNA SI AN NOU CU BUCURII!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]