Piftie de porc

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2013 | 6014 vizualizari

 

Piftia romaneasca, ( din cate stiu eu :D) e din "adidasi" de porc, urechi de porc si ceva afumatura tot de porc:D

 

INGREDIENTE

  • picioare (adidasi) de porc 2 bucati,
  • ureche de porc,
  • ciolan afumat de porc,
  • morcovi,
  • ceapa galbena,
  • telina,
  • usturoi,
  • foaie de dafin,
  • sare iodata,
  • piper boabe,
  • P.S. Cantitatile sunt dupa numarul invitatilor la masa sau dupa gustul fiecaruia :D
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Adidasii curatati, urecehea de asemenea curatata si ciloanul afumat se pun la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit, spumandu-se din cand in cand. Intre timp se curata zarzavaturile se adauga la carne impreuna cu  mirodeniile, lasandu-se la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute, pana ce se  desprinde carnea de pe os. Zeama obtinuta se strecoara in vasele pergaite ptr racituri, adaugandu-se carnea, usturoi proasapat presat si ca decor boia dulce de ardei. Se lasa la rece pana a doua zi si se serveste ca si aperitiv alaturi de salata de hrean sau mustar. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (25)

Constelatialeu 1

03.05.2013, 21:11

Adidasi sunt de firma sau autohtoni?

Dya Daniela Andrei 1

03.05.2013, 21:34

Panacris 1

03.05.2013, 22:00

Cleme, sunt autohtoni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melcisori si ciupercute