Piftii - racituri traditionale

de MotanLaOale in Porc, 25 Ian 2018 | 13902 vizualizari

 

Facuta acum cand a venit frigul. In "primavara" de la Craciun nu prea mergea.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cap de porc (3,0 kg)
  • 4 picioare porc (1,5 kg)
  • 1,5 kg pulpa porc
  • 7 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 1 telina
  • 2 cepe
  • 2 capatani usturoi
  • sare
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftii - racituri traditionale:

Picioarele, capul si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora.

Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala.

Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa si se pune intr-o oala mare.

Se pune si zarzavaul si se pune apa rece care sa depaseasca carnea cu o palma.

Se pune la fiert cu o lingurita de sare sa nu clocoteasca deloc, pentru a ramane zeama limpede, timp de 7-8 ore.

Se indeparteaza spuma cand se formeaza.

Legumele se scot dupa circa 2 ore si carnea se fierbe in continuare.

Cand a scazut destul se strecoara si zeama se pune la racit (pe balcon) pana a doua zi.

Carnea se alege de oase si se acopera cu folie pentru a nu se usca.

A doua zi se curata toata grasimea ( cu o lingura ) de pe zeama intarita iar apoi se pune la foc pana devine lichida.

Usturoiul se curata, se zdrobeste cu aparatul si se pune in zeama.

Se potriveste de sare.

Carnea, zgarciurile si urechile se portioneaza in castroane.

Eu avand mofturosi am pus castroane numai cu carne si castroane cu de toatele.

Se toarna zeama prin sita fina deasupra carnii in castroane si se lasa la racit.

Fiecare castron de raciturase poate orna cu felii din zarzavatul fiert.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftii - racituri traditionale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura dobrogeana