Pilaf cu morcov

de violeta30 in Mancaruri de legume, 9 Noi 2014 | 3675 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana orez
  • 3 cani de apa
  • 1 morcov mare ras
  • 1 ceapa mare
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu morcov:

Se razuie morcovul, ceapa se taie marunt si se calesc in ulei. Se spala orezul si se pune peste legumele calite. Se lasa putin la calit si se adauga apa, sarea (delikat). Se pune capacul peste cratita si se lasa la foc potrivit fara a se amesteca in cratita pana scade bine lichidul. Daca se mesteca inainte de a scadea apa se va lipi orezul de fundul cratitei. Cand a scazut si s-a legat se adauga piperul. Se adauga patrunjel tocat deasupra, se opreste focul si se lasa la odihnit cateva minute cu capacul pus.

Este o garnitura potrivita pentru peşte, friptura sau se poate servi si simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu morcov" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cubanez