Pilaf de bulgur cu legume

de stefy_a in Mancare copii, 7 Iul 2019 | 9220 vizualizari

 

meniu copii

 

INGREDIENTE

  • 150 g bulgur
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 de dovlecel
  • 1 rosie coapta
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare roz de Himalaya si piper dupa gust
  • circa 300 ml apa
  • 2-3 fire de patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de bulgur cu legume:

Se curata legumele si se spala. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in cele 2 linguri de ulei de masline. Cand devine putin sticloasa se adauga morcovul dat prin razatoarea mica si se mai calesc 1-2 minute. Se adauga apoi ardeiul rosu taiat cubulete si se mai calesc putin pana cand ardeiul se inmoaie.

Acum este momentul in care se adauga rosia curata de coaja si tocata, dovlecelul taiat cubulete, apa, bulgurul, sarea si piperul si se lasa la fiert pana cand este fiert bulgurul (trebuie sa fie moale fix ca orezul fiert) – daca este nevoie se mai adauga apa pana ce fierbe bulgurul.

Se serveste cu patrunjel verde tocat si o salata de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de bulgur cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro