Pilaf de orez cu morcov

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 24 Sep 2010 | 8888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani cu orez
  • 3 cani supa de gaina (sau un cub condiment)
  • 1-2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu morcov:

Se spala bine orezul si se lasa putin in apa calduta. Ceapa se curata si se taie cubulete. Morcovii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare. Se pune supa la incalzit.

Se pun la calit intr-o craticioara cu ulei ceapa si morcovii cca. 3-4 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga orezul scurs de apa si se mai caleste cateva minute, dupa care se pune supa, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba acoperit amestecand din cand in cand.

Dupa ce orezul a absorbit toata supa se ia de pe foc si se mai lasa sa stea acoperit 10-15 minute, apoi se serveste.

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aroma mie imi place sa adaug in timpul calirii orezului o ligurita de ierburi uscate (de ex. oregano).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu morcov" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]