Pilaf de orez cu sfecla rosie

de kamy in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2011 | 9974 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 1 sfecla potrivita
  • 1 ceapa
  • 3 cani supa de legume sau de pui
  • frunze de patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu sfecla rosie:

Orezul se spala bine,pana ramane apa limpede.

Ceapa se taie marunt.

Sfecla se spala,se curata de coaja,se taie bucatele si se toaca fin cu robotul,punand si o cana de supa de legume sau apa.

Calim ceapa in putin ulei,punem orezul scurs bine,lasam 5 min(la foc mic) amestecand din cand in cand,adaugam sfecla iar cand incepe sa fiarba mai punem 2 cani de supa de legume(fierbinte)sau apa cu vegeta.adaugam daca mai e nevoie sare sau vegeta.Lasam sa fiarba pana scade apa aproape de tot,amestecand din cand in cand,dupa care stingem focul si punem capacul(sa se inchida etans)si lasam 10-15 min dupa care,adaugam frunze de patrunjel si amestecam cu o furculita ca sa se aereze.

Se poate folosi garnitura la ce doriti.

Noi am mancat langa snitele de pui si muraturi.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Orez cu sofran