Pilaf - MARTINEL

de angelika in Mancaruri de post, 18 Sep 2012 | 4516 vizualizari

 

Astazi imaginatia mea a facut o calatorie in copilaria fetei mele, care avea o multime de ursuleti ca si jucarii.Toti ursuletii aveau nume, dar Martinel era deosebit.Si uite asa mi-a venit o idee de a face un pilaf in forma de...Martinel.Sigur va va placea si veti face si voi copiilor vostri.POFTA INTERESANTA!

 

INGREDIENTE

  • 150 g orez cu bob rotund
  • 2 cepe mici
  • un ardei rosu
  • un ardei verde
  • 2 rosii
  • patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf - MARTINEL:

Pentru inceput se spala orezul si se lasa intrun vas cu apa calduta. Se taie ceapa, ardeii si rosiile si se pun la calit in putin ulei. Cand au capatat culoarea aurie se pune orezul, sare, delikat, piper, o frunza de busuioc, 2 frunze de menta.Se toarna apa sau zeama de pui pana acopera orezul .Se pune  la cuptor ptr cca 15 min.Se lasa la racit si apoi se modeleaza dupa imaginatie si fotografia alaturata.

Pe Martinel l-am ornat cu: ochii-bob de strugure si o felie de maslina;gura, urechile si pantofii-ardei rosu;hainuta-ardei copt cu frunze de patrunjel.

TIPS-URI

1

orezul este alimentul care ne protejeaza inima, creierul si sanatatea pielii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf - MARTINEL" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

susu 1

24.09.2012, 13:21

ce simpatic e..

dobrezaira 1

26.09.2012, 09:28

ce frumos e...mancal-ar mama

Bya Ralu 1

26.09.2012, 20:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume (de post)