Pireu de spanac

de Maria68 in Mancaruri de legume, 20 Apr 2012 | 3898 vizualizari

 

Spanacul este o leguma bogata in saruri minerale, mai ales fier si in vitamine. Cultivandu-se si in sera , gasim spanac in tot timpul anului. De la spanac se folosesc frunzele proaspete, nepalite.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 praf de sare,
  • apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pireu de spanac:

Dupa ce in prealabil este ales si spalat sub jet de apa, se fierbe spanacul in apa cu sare, dar nu prea multa apa. Spanacul se fierbe descoperit, pentru a-si pastra culoarea verde. Se scurge, se toaca bine pe un fund de lemn.

Intr-o cratita se pune spanacul tocat, se amesteca cu untul, faina si laptele( cele doua:faina si laptele, le-am amestecat intr-un vas, pentru a nu se forma cocoloase si le-am adaugat in cratita, amestecand continuu pana se ingroasa compozitia). Potrivim cu sare dupa gust.

Se serveste cu ou .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pireu de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac