Pita din faina integrala

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de post, 26 Apr 2016 | 5860 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet drojdie uscata, activa
  • 3 cani faina integrala
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pita din faina integrala:

Se amesteca 1 cana de apa calda cu drojdia si se lasa 5-10 minute, pana se dizolva si devine spumoasa. 

Se adauga 2 1/2 cani faina, sare si uleiul de masline si se amesteca pana se obtine un aluat care se transfera apoi pe o suprafata presarata cu faina. Se framanata 5-7 minute, pana devine catifelat si elastic, adaugand faina daca este cazul. 

Se unge un vas cu ulei de masline, se aseaza aluatul si se intoarce pe toate partile astfel incat sa fie complet uns cu ulei. Se lasa la crescut in loc cald 40 de minute- o ora, pana isi dubleaza volumul.

Se preseaza usor cu pumnul, apoi se imparte in 8 bucati. Fiecare bucata se modeleaza sub forma de disc nu foarte subtire. Se mai adauga faina, daca este cazul. 

Se incalzeste o tigaie la foc mediu spre mare. Se gatesc pita pe rand 1-2 minute. 

Se pastreaza intr-un prosop curat, pana sunt toate gata. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pita din faina integrala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu ardei copti