Pita dulce

de LUK in Prajituri, 7 Feb 2011 | 5877 vizualizari

 

"I-o fi spunand ei ,arromanii,pita dulce,dar mie-mi miroase de la o posta a sarailie si a placsinta dulce greceasca,deci tot a Balcani"..citat din Radu Anton Roman

Pentru ca azi am primit cartea "Povestile bucatariei romanesti" scrisa de sus numitul...multumesc bucataras!

 

INGREDIENTE

  • Pentru pita:
  • 250gr faina,
  • 100mlulei.
  • un vf de cutit de sare,
  • apa cat cuprinde(mie mi-a luat cam 50-60ml)
  • Pentru umplutura:
  • 250gr nuca(eu am pus cam 150)
  • Pentru sirop:
  • 100ml apa,
  • o lingura de miere,
  • coaja rasa de portocala,
  • o lingura de zahar,
  • o lingura de zahar vanilat,
  • o lingurita de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pita dulce:

"Se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de mana..se intinde o foaie ,se taie in bucati late de o palma si lungi de doua..se unge fiecare foaie obtinuta cu ulei..

Se asterne cu nuci fiecare foaie..foaia se ruleaza si apoi se incolaceste melc..se unge tava cu ulei se aseaza pitutele corespunzatoare ,se pun in cuptor pana se rumenesc,15min(la mine a durat 45min..!)..Se lasa sa se raceasca apoi se toarna siropul fierbinte si se lasa sa zaca,sa se insiropeze"...am folosit cuvintele autorului pentru ca mi-a placut cum povesteste..

TIPS-URI

1

atentie la timpul de coacere..reteta spune 15min..eu le am copt 45min la 180 de grade..

2

la sirop eu am facut cantitate dubla

3

foile cred ca ar merge mai subtiri si atunci ar creste si numarul de portii..

Daca ti-a placut reteta noastra "Pita dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Simi