Pita, paine libaneza

de Ligia Bxl in Piine, 27 Noi 2014 | 12628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 1 lingura rasa sare
  • 1 lingura zahar
  • 28 gr drojdie uscata
  • 5-6 linguri de ulei de masline
  • cca 150 ml apa calduta
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pita, paine libaneza:

Intr-un bol se amesteca faina,sarea,zaharul si drojdia uscata.

Apa se amesteca cu uleiul de masline care se toarna peste ingredientele uscate.

Se framanta cu mainile pana devine o compozitie legata presarand din cand in cand pe planul de lucru cate putina faina.

Se unge vasul in care a fost framantata coca cu putin ulei de masline si mainile si se aseaza compozitia ptr crestere cca 30 min,acoperit cu un prosop curat.

Dupa crestere se iau bule la marimea dorita si se intind pe planul de lucru pudrat cu faina se presara susan si se mai trece cu ruloul peste susan ptr a se imprima in compozitie.

Se pun intr-o tava la copt in cuptorul incins la 180° c cca 5-6 min.Ele se vor umfla si in interior trebuie sa fie goale.

Se pot manca goale sau umplute cu carne pregatita sau salate la alegere.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pita, paine libaneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]