Piure de mazare cu cartofi

de Irina in Aperitive / Garnituri, 18 Oct 2013 | 15532 vizualizari

 

Ca avem o friptura de pui, un peste la gratar sau orice altceva, o garnitura colorata inveseleste automat farfuria. Azi am colorat-o in verde! ;)

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ceasca de mazare
  • sare
  • ulei de busuioc
  • busuioc verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de mazare cu cartofi:

Am pus cartofii si mazarea la fiert separat, pentru ca mazarea fierbe mai repede. 

Am pus apa in vas, am adaugat cartofii, am acoperit cu capacul si am lasat vasul la incins pana acul indicator a ajuns in zona verde a butonului. Am oprit focul iar cartofii au fiert sub capac.

La fel am procedat si cu mazarea.

Odata fierte legumele, le-am lasat la racit. Am pus deoparte cateva boabe de mazare pentru decor.

Am mixat cartofii impreuna cu mazarea, am adaugat sare si ulei de busuioc.

Am tocat cateva frunzulite de busuioc si le-am adaugat piureului. Am mixat pana s-a omogenizat amestecul.

Am aranjat frumos pe o farfurie putin piure, am decorat cu cateva boabe de mazare si putin busuioc.

TIPS-URI

1

un tips de la Sylvia: putina menta adaugata in mazare ii da o aroma deosebita. eu nu am avut in casa, dar cu prima ocazie asa am sa fac ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de mazare cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv in vas Zepter