A venit primavara si odata cu ea au aparut si verdeturile.In mod deosebit imi plac urzicile, as putea manca zilnic, dar nici spanacul nu e de neglijat prin aportul de vit a, c,k, fier, acid folic si calciu.
Curatam spanacul bine, rupem coditele si il spalam bine. Il scurgem intr-o sita. Intr-o craticioara punem 1 l de apa si cand aceasta clocoteste adaugam putina sare si spanacul. Fierbem 5 minute, oprim focul si strecuram spanacul, pastrand zeama. Scoatem spanacul pe un tocator si il maruntim bine. Intr-o craticioara punem uleiul si cand se incinta adaugm ceapa tocata fin si putina sare. Amestecam ocazional pana se inmoaie, apoi adaugam spanacul. Omogenizam bine, frecand cu dosul unei linguri de lemn astfel incat spanacul sa fie bine maruntit. Adaugam faina, omogenizam, apoi turnam cate putin din zeama in care a fiert spanacul.Potrivim de sare, daca mai este nevoie, adaugam piper dupa gust si fierbem aproximativ 15 minute pana se leaga bine Servim piureul simplu sau cu oua ochiuri.